The apartment ‘no need to clean’ by software engineer


HanoiAfter five years of use, the 85 m2 apartment in Ba Dinh district has deteriorated and moldy so the landlord decided to “beat all” to renew.

Living alone and spending a lot of time writing software, homeowners need a home workspace. Besides, he wants his apartment to be simple, less colorful, limited wood grain and stone pattern, fresh air.

Apartment after renovation. Image: Thien Thach Photo.

After renovation, the apartment was completely demolished with plaster ceiling and floor. The design team also replaced all old paving bricks, old air conditioning systems, electrical and sanitary equipment.

The homeowner’s private office is located near the door, decorated with gray tones and intelligent electronic glass door layout, which can be turned into translucent glass or clear glass depending on the needs of the user. The desk is also required to be large, in case the homeowner has partners to work in groups.

The owner spends a lot of time on the job, so the private office is taken care of.  Photo: Thien Thach Photo.

The owner spends a lot of time working, so his private office is carefully cared for. Image: Thien Thach Photo.

In order to differentiate from the old apartment, the design team put the kitchen in the center. The kitchen island combined with the dining table becomes a highlight for the project, and at the same time saves space than using a separate dining table. Built-in cooker hood frees the space, making the area between the house airy. Refrigerators and dishwashers are all made sound, hidden behind white cabinets for synchronization.

Kitchen island combined with dining table becomes a highlight for the project.  In front of the kitchen island, magazine shelves running from the main door to the living room add color to the all-white apartment.  Photo: Thien Thach Photo.

Kitchen island combined with dining table becomes a highlight for the project. In front of the kitchen island, magazine shelves running from the main door to the living room add color to the all-white apartment. Image: Thien Thach Photo.

Homeowners like the tidiness, need more space to store things so the cabinets are arranged throughout the house. The cabinet does not have a handle, it looks like flat walls to avoid feeling heavy, especially when the apartment is not too big. Thanks to these systems, even when the homeowner is busy and doesn’t have time to clean, the apartment still looks tidy.

The main white color of the apartment makes the space clean but also easily causes cold. To add color and warmth to the building, the design team introduced decorative pieces such as shelves for magazines running from the main door to the living room, a small cactus garden next to the TV cabinet and toilet door. The bedroom is also dotted with rounded corners on the wall and interior, making the homeowner’s resting place softer and closer.

Click to see more pictures of the project.

Minh Trang

Image: Thien Thach Photo

Design: W2D Studio

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *